Inapoi la avocatvelescu.ro     

Ordonanță de plată. Cerere în anulare. Lipsă caracter cert creanță.

Ordonanță de plată. Cerere în anulare. Lipsă caracter cert creanță.

În cadrul procedurii ordonanței de plată trebuie întrunite cumulativ trei condiții. Astfel, o primă condiție privește caracterul cert, lichid și exigibil al creanței pe care creditorul urmărește să o realizeze împotriva debitorului prin declanșarea acestei proceduri, a doua condiție impune existența unui contract civil sau alt înscris însușit de către părți prin semnătură sau în orice alt mod admis de lege, ori a unui statut, sau regulament, și o a treia condiție vizează necesitatea consemnării în acest înscris a existenței unor obligații de plată a unor sume de bani.

Factura proformă reprezintă o copie a facturii fiscale, trimisă în avans potențialului client, cu mențiunea că nu generează obligații de plată pentru acesta și nici nu reprezintă un document justificativ de înregistrare în contabilitate.

Factura proformă nu are valoare contabilă, deci nu trebuie înregistrată în contabilitate și nu reprezintă un document de plată, precum factura normală. Dacă factura fiscală reprezintă o obligație de plată, proforma poate fi interpretată ca o enumerare și detaliere a produselor/serviciilor oferite de către vânzător cumpărătorului. Factura proforma este un document fără semnificaţie contabilă, emis de vânzătorul de bunuri sau servicii către potenţialul cumpărător al acestora.

Click pentru a descarca documentul ...

Avocat Cristina VELESCU - Blog
Hey There!
What is This?

Vizitatori unici 0024647 din august 2014