Inapoi la avocatvelescu.ro     

Stabilire program vizitare minor la domiciliul tatalui. Stabilire pensie de intretinere conform legii si veniturilor din statul de resedinta al tatalui.

Stabilire program vizitare minor la domiciliul tatalui. Stabilire pensie de intretinere conform legii si veniturilor din statul de resedinta al tatalui.

Conform art. 401 C. civ., parintii separati de copilul lor au dreptul de a avea legaturi personale cu acestia. Acest drept este expresia principiului constitutional al respectarii dreptului la viata de familie, precum si al protectiei speciale a drepturilor copilului.

Parintele divortat pastreaza drepturile si indatoririle parintesti. Acest parinte continua a avea dreptul si a fi tinut de indatorirea de a creste copilul, dreptul la pastrarea legaturilor personale dintre parinte si copil fiind expresia principiului constitutional al respectarii dreptului la viata de familie precum si protectiei speciale a drepturilor copiilor.

Parintele caruia i-a fost incredintat copilul nu este indreptatit sa refuze relatia dintre minor si celalalt parinte si nici sa incurajeze refuzul copilului de a pastra legatura cu celalalt parinte, intrucat asemenea legaturi sunt absolut firesti si lipsa lor determina un dezechilibru emotional al copilului.

In conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Conventia privind obtinerea pensiei de intretinere in strainatate, la care Romania a aderat prin Legea nr. 26/1991, in afara unor dispozitii contrare din prezenta conventie, legea care reglementeaza actiunile mentionate si orice chestiuni conexe este legea statului debitorului, inclusiv in materie de drept international privat.

Click pentru a descarca documentul ...

Avocat Cristina VELESCU - Blog
Hey There!
What is This?

Vizitatori unici 0024647 din august 2014