Versiunea in limba Romana    English version  

Despre profesia de avocat...

Se poate face afirmatia ca avocatul, in calitate sa de aparator direct si vizibil al dreptului clientului sau, reprezinta una din cele mai importante institutii sociale prin care se realizeaza protectia persoanei. Rolul unui cabinet de avocatura este acela de traduce, intr-un limbaj juridic, coerent, dorintele clientului care ii incredinteaza apararea sa. Misiunea unui avocat ii impune indatoriri si obligatii multiple, uneori aparent contradictorii fata de client, tribunale si celelalte autoritati, fata de profesia sa si fiecare coleg in parte.

In raporturile cu instantele judecatoresti, cu Ministerul Public, cu celelalte autoritati si institutii publice, cu persoanele juridice si persoanele fizice cu care vine in contact, avocatul este dator sa aiba un comportament demn, civilizat si loial. Potrivit legii, exercitarea profesiei de avocat este supusa urmatoarelor principii fundamentale:

1. principiul legalitatii;
2. principiul libertatii;
3. principiul independentei;
4. principiul autonomiei si descentralizarii;
5. principiul pastrarii secretului profesional.

Dreptul avocatului de a asista, a reprezenta ori a exercita orice alte activitati specifice profesiei se naste din contractul de asistenta juridica, incheiat in forma scrisa, intre avocat si client ori mandatarul acestuia.
Un avocat nu poate actiona decat in limitele contractului incheiat cu clientul sau, cu exceptia cazurilor prevazute de lege.

In conditiile legii, avocatul asigura asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor judecatoresti, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale, a notarilor publici si a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice, a institutiilor si a altor persoane juridice.

Asistarea si reprezentarea clientului de catre un cabinet de avocatura cuprinde toate actele, mijloacele si operatiunile permise de lege si necesare ocrotirii si apararii intereselor clientului.
Probitatea, spiritul de dreptate si onestitatea sunt conditii ale credibilitatii avocatului si profesiei. Clientul e informat (cu promptitudine, in mod constiincios, corect si cu diligents) de catre avocat cu privire la evolutia cazului ce i-a fost incredintat.


Copyright © 2013 - 2022, Avocat CRISTINA VELESCU :: Cabinet de Avocat :: Baroul Dolj, Craiova. Toate drepturile rezervate.| Harta site

Disclaimer: Materialul si informatiile continute in aceste pagini si pe orice alta pagina legata de site au doar caracter de informare generala si nu valoare de consultanta juridica. Trebuie sa consultati un avocat licentiat, cu drept de practica in jurisdictia dvs., inainte de a va baza pe oricare din informatiile prezentate aici. Considerati-va avizat ca orice actiune de a trimite E-mail, a vizualiza sau descarca informatii de pe site nu poate fi considerata ca o relatie avocat - client.

Vizitatori unici 00656 din mai 2013

avocatvelescu.ro Web analytics